News Update :
Home » , » Kisah Suami Isteri Baru Kahwin

Kisah Suami Isteri Baru Kahwin

Penulis : Zoom Artis on Friday, April 12, 2013 | 2:12 AM

Pada suatu petang,sepasang suami isteri baru berkahwin...
pada petang itu,si isteri pun pesan kepada suaminya kerana kebetulan suaminya hendak ke surau...

"bang,saye nak ikan ni,belikan la kepala ikan 10kilo ye"
"Insya Allah, ok bye"jawab suaminya...

on the way tengah dalam kereta tu,die nampak seseorang itu sedang memakan rumput di padang sekolah lalu bergegas turun dan berkata

"assalamualaikum cik, apesal cik makan rumput ni???"
"dah xde ape lagi yang saye mampu cik, duit xde nak beli makanan,makanan yang ade rumput je la" si miskin menjawab dengan sedih... 

dengan penuh rase kasihan si lelaki itu berkata "so poor,lets go to my rumah,at my rumah more food!!!"

dengan berasa pelik si miskin berkata "ape mende yang cik cakap tu?"
"xde ape2 lah,dah jom ke rumah aku..."

lelaki tu pon membawa si miskin itu ke dalam kereta...

dalam perjalanan ke rumah si miskin berkata "oh,sungguh baik hatimu..sampai sanggup memberiku makanan,oh...terima kasih" dengan selamber orang itu berkata "hehe,tak pe,kat rumah saye tu rumput die lagi panjang2"
Share this article :
 
Design Template by ZoOM Team | Support by creating website | Powered by Blogger